Page tree

Versions Compared

Key

  • This line was added.
  • This line was removed.
  • Formatting was changed.
Excerpt

Ove godine smo se uključili u organiziranje ljetne učeničke prakse, koja se održava nakon završenog drugog razreda srednje škole. Iako nam to, kao maloj tvrtki nije jednostavno, jer se u pripremi i provedbi moramo angažirati povrh redovitih obaveza - željeli smo započeti aktivnost koja bi nas približila talentiranim učenicima i kroz koju bi utjecali na njihov “tehnički” razvoj.

Učeničku praksu ćemo održati u Osijeku, u dogovoru s Elektrotehničkom i prometnom srednjom školom, a rad će se bazirati na razradi Arduino sustava za praćenje pokreta - u funkciji praćenja aktivnosti starijih osoba u vlastitim domaćinstvima radi “mobilnog” alarmiranja pratitelja u slučaju predugog izostanka kretanja (pad) ili sličnih “sumnjivih” situacija.

Projekt se sastoji od dvije razvojne cjeline - integracija i programiranje Arduino sustava te integracija Arduino sustava u postojeći Mobillion - mobilni nadzorni framework.

 

Arduino komponente naručenepreko e-bayaImage ModifiedArduino komponente naručene preko e-bay-a u vrijednosti od 25 USD

Image Modified

Integracija Arduino sustava u Mobillion - mobilni nadzorni framework


Dodatno - radi bolje Arduino detektori pokreta će međusobno komunicirati radio vezom - a centralni Arduino modul će se iskoristiti za koordinaciju ostalih modula i vezu prema alarmno-notifikacijskom centru.
Nadamo se da ćemo u realizaciji ovog projekta doći i do korisnih informacija - kako o razini znanja učenika, tako i do informacija primjenjivosti Arduino komponenti u učenju ali i praktičnoj primjeni.

U slučaju dapostoji interes i drugih učenika za provođenje ljetne prakse ovakvog sadržaja - neka nam se java osobno ili preko svojih voditelja.

Autor: Ivo Završki